Smink

Mindent megtalálsz! 

(Téli divat, egyszerű sminkek, füstös szemek, és készítése,alapozók, púder, pillák, szemtus, szemüvegesek esetére és sok-sok gyönyörű kép)

 

Az ellentétek vonzása jellemző az idei szemfestési trendre. A szivárvány ezer színe közül válogathatsz, merészen csábíthatsz. Ha nincs kedved ehhez, akkor nyugodtan hagyd otthon a szempillaspirálod, mert nem minden esetben van rá szükség.

Csábos tekintet

Bár a téli hideg hatására elfedjük a legszebb testrészeinket is, mégsem szabad a hódítás művészetéről teljesen lemondanunk. Ilyenkor azonnal középpontba kerül a szem, mellyel csodákat művelhetünk. Érdemes megfigyelni Jean Paul Gaultier modelljeit, akiknek csábos tekintete a műszempilláknak köszönhető. A műszempilla könnyen felhelyezhető és több alkalommal is használható. Ha otthon nem boldogulsz vele, akkor természetesen érdemes kozmetikushoz fordulnod. A soros műszempillákat inkább alkalomra, míg a tincseset hosszabb távra ajánlják. A hatás pedig magáért beszél: néhány pillantás jobbra, majd balra, és mindenkit lenyűgöz az erotikus tekintet.

 

Jean Paul Gaultier
 Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier

Smoky eyes

A füstös szemek még mindig nem mentek ki a divatból. A téli időszak legjellegzetesebb szemsminkje továbbra is a smoky eyes. Ehhez pedig nem kell más, mint néhány fekete sminkkellék (szemceruza, szemtus, szemhéjpúder, szempillaspirál). A Versace modelleken a hagyományos fekete kiemelést némi csillogással egészítették ki. Légy te is bátor, és ne riadj vissza a szabályok feloldásától sem.

Versace
Versace
Versace
Versace

Minimalizmus

A 2009-es ősz-tél jellemző motívumaként jelent meg a kifutón a minimalizmus. Phi, Donna Karan, Rodarte, Carolina Herrera - csupán néhány név a minimalista smink irányvonalának követői közül. Jellemzője a naturalizmus, ahol nincs helye szemfestésnek. Ha mégis, akkor szinte észrevehetetlen módon. Szelíd visszafogottság, lágy természetesség - elérkezett a ti időtök.

Phi
Phi
Rodarte
Rodarte

Tropical

Marc Jacobs nem hogy nem állt be a minimalisták közé, hanem éppen az ellenkező stílust képviselte a kifutón. Modelljei a papagájok ezer színében pompáztak, figyelmen kívül hagyva minden szabályosságot. Buliba ideális, munkába kevésbé, de mindenképp izgalmas látványt nyújtanak a sárga, piros és kék színű szemfestések, melyek a szemöldökön túlnyúlva az egész arc uralkodó motívumaivá válnak.

Marc Jacobs
Marc Jacobs
Marc Jacobs
Marc Jacobs

Geometria

A bemutatott Moschino ruhákon is előkerült a geometria; kockák, csíkok és egyéb nagy motívumok váltották egymást a kifutón. Miért maradna ki ez a szemfestésből?! Moschino a szemhéjtusra szavazott és geometriai pontossággal megrajzolt vonalai az egyiptomi istennőket idézik elénk.

.......................................................................................

A szemfestési trendhez hasonlóan a szájfestésnél is a tűz és víz váltja egymást. Apácákra gondolnak, ezer éves alapszabályokat rúgnak fel és rémálmok elevenednek meg.
 

Tűz és víz

Örök divat a tűzpiros ajak. Vajon miért? Mert minden időben szexi és nőies. Ezt Moschino és Gaultier is pontosan tudja, ezért modelljeik vad, erőteljes szájfestéssel vonultak a kifutóra. A piros mellett természetesen továbbra is helyt kap a pink (Luella), illetve a tél idei kedvence lesz a bronz szín. Az Alessandro dell’Aqua által használt bronzos csillogás a téli sminktrend egyik nyerő megoldásai közé tartozik. Marc Jacobs még ennél is bátrabb volt. Nála a száj jéggé változott.

Gaultier
Gaultier
Marc Jacobs
Marc Jacobs

Ágyő szájfestés

A minimalizmus kedvelői (Donna Karan, Missoni, Rodarte) nemcsak a szemfestést száműzték, hanem a rúzsokat is a dobozok mélyére zárták. Egyszerűség mindenekelőtt! - szól az általuk követett szabály. Figyelem, ez nem egyenlő az igénytelenséggel. Bár rúzs nem kell, de a szájápolás elengedhetetlen, ugyanis most télen sem divat a kicserepesedett ajak. Sőt, ilyenkor a szeles, hideg időjárás miatt ez sokkal nagyobb figyelmet igényel.

Szabályokon innen és túl

Alapszabály, amit minden sminkelő elsőként megtanul: vagy a szem vagy a száj. Egyszerre a kettő semmiképp nem lehet hangsúlyos. Ez a Versace modelleknél követhető is, de idén nem egy szabálytalan, ugyanakkor merész megoldással találkozhattunk. Marc Jacobs papagájszemeihez lila rúzst használt, míg a Botteganál megfigyelt erős kontúr Alexander McQueen esetében szinte rémálommá vált. Ez utóbbi esetben erőteljes vonalvezetéssel találkozunk, csak nem a száj vonalán. A bohóc figura nem épp vicces módon egyediségre vall.

Bottega
Bottega
Alexander McQueen
Alexander McQueen

Találd meg az igazit

A nyár nagy slágerei, a szájfények idén télen pihenhetnek egy kicsit. Válassz rúzst, vagy ha nem szereted őket, akkor inkább ne kenj fel semmit. Ha mégis a rúzsra szavazol, akkor ne költs elhamarkodottan. A legjobb egy olyan helyen megvásárolni a megfelelő darabot, ahol ki is próbálhatod. Így még mielőtt rosszul döntenél, megtalálhatod a hozzád leginkább illő színt. Érdemes rögtön kettőt venni: egyet nappalra, egyet pedig alkalmakra, ami akár a Marc Jacobs-féle lila is lehet. Puritánság vagy vadság! - csak rajtad múlik.

Forrás:fashiontime.hu

 

 

 

 

Egyszerű sminkek: 

  Ez nagyon egyszerű hiszen egyedül egy lila réteget kell fel vinni a szemre és egy kis szempillaspirál és kész a csoda.

Ezen a képen is egy nagyon egyszerű de nagyon elegáns sminket láthatunk.Mindössze egy kis halvány piros szemhéj púder, egy kis fehér szemhéj púder a szemzugban és egy kis szempillaspirál.

Egy kis alapozó,szempillaspirál és szájfény csodát tesz.

 

Füstös szemek:  

A füstös szemek készítési módja: 1. Felviszünk egy halvány szürkés árnyalatot a szemre.

                                                           2.A szemzugtól kifelé haladva felviszünk a szürke rétegre egy kevéske fekete színt. (De lehet ezt fordítva is) De lehetőleg úgy, hogy alóla látszodjon ki a szürke réteg.

                                                           3.Egy halvány színt, pl: fehéret, világos aranyt "kenünk" el a szemöldök alatti részre(kb:1,2 cm-re a szemöldöktől), mint ahogy a képeken  áthatjuk.

                                                           4.Majd kihúzzuk a szemet,(a szemzugtál jobbra, egészen a szemsarkig), legjobb a fekete szín, de ha szőke szempilláink vannak, ara az estre a barna szín a megfelelő.

                                                           5.És a legutólsó művelet a szemnél mindig a szempillaspirál. Itt lehet használni feketét(ha sötétebb szempilláink vannak), de barnát is(ha szőke szempilláink vannak).

Jó munkát!

Évszaknak megfelelő sminkek:

Tél:

Tavasz:

Nyár:

Ősz:

Egyedi matricás sminkek:

234830131416  

 

Alapozók

 

Magyarországon felmérést végeztünk. 10-ből 8 nő nincs megelégedve a bőre, arca hibátlanságával. Ez csak azért fordulhat elő, mert nem a legjobb termékeket használják, vagy nem jól "kenik" fel maguknak. Az alapozónak a mai világban már számtalan formája van. Létezik krém formájú, de már sprében is kivitelezték. Ez a nőknek nagy segítség. Szerencsésnek mondhatja magát az, akinek tinédszer korára nem lesz teli az orcája kiütésekkel, apró görcsökkel, pattanásokkal. Valaki ezt még felnőtt korára sem növi ki. A nők közül sokan félnek és rettegnek a ráncoktól. A sztárok ez ellen Botox ínyekcióval védekeznek, de ez nem megoldás senki számára. Az ilyen kezelések rengeteg pénzbe belekerülnek, még akkor is ha magunknak csináljuk.

Alapozók:

Nem szabad túl sokat felkenni, mert akkor az arcunk bepöttyösödik tőle, és azt nem szeretnénk. Vigyázni kell, hogy az arcunk ne legyen túl sötét, mert ha például ivágott felsőt, vagy ruhát veszünk fel azonnal meglátszik a nyakunkon hogy nem  az az alap színe a bőrünknek.Mindig csak a bőrünknek megfelelő árnyalatú alapozót kenjünk fel!

 

 

 Púder

A púdert általában az alapozóra szokás tenni. A legismertebb púder a körpúder. Ezt egy kis vatta segítségével lehet fel vinni az arcra, de egy nagyobb sminkes ecset is megfelelő. De vannak már púderek golyó formában is, melyeket a legkönnyebb egy kis kör alakú szivaccsal felvinni a bőrre. Az ilyen golyós púderes csomagokban a púdergolyók mind más színű, árnyalatú, így könnyebben kiválaszthatjuk a bőrünkhöz legmegfelelőbb árnyalatot.

Körpúder:

Golyós púder:

Púder színek:(de ezeken az árnyalatokon kívül is rengeteg létezik, és megtalálható számos sminkes, kozmetikumos üzletekben)

Porcelán hatású arcok és bőrök:

 

Pillák

Manapság sokan ragasztanak fel pilláik felé műszempillát. Ebből is számtalan fajta létezik. Sűrű, ritka, fekete vagy strassz köveset szeretnél? Ez sem akadály. A lányoknak előnyük származik pilláikból. 1-2 pislantás, és máris elhódítjuk a srácokat. 

  

 

        

 

 

A kifutós lányok(modellek) egyik fő kelléke ez. Itt van néhány példa!: 

Szempillaspirál:

Aki nem szereti a műszempillát, annak ez a legjobb eszköz pillái kiemelésére.

 

Szemtus

A szemtus használata a húszas évekre nyúlik vissza, a negyvenes években terjedt el, bár akkoriban a nők csak finom, vékony vonásokat húztak a szemükre, a hatvanas években óriási műszempillák is csatlakoztak a szemtus mellé, a hetvenes és nyolcvanas években pedig vastagabbak lettek a vonalak. Manapság ismét divatos használni a szemhéjtust, mivel azonban egyre furcsább tekintetek néznek vissza ránk.

Forrás:borsa.hu

Örök divat marad.

 

Nem tudod mit tegyél ha szemüveges vagy?

-Rövidlátó vagy? - A rövidlátók által hordott szemüvegek kicsinyítik a szemet, ezért olyan színekre, árnyalatokra van szükségük, melyek optikailag megnagyobbítják azt. Ilyenek a világos színek: a fehér, rózsaszínes, esetleg a barna világos árnyalatai. Ezeket a színeket bátran használhatod a szürke hétköznapokon is! 

-Távollátó vagy? -Akik távollátó szemüveget viselnek - rövidlátókkal ellentétben - sötét színeket kell, hogy használjanak, hiszen ezek a lencsék "nagyobbítják" a tekintetet, és kiemelik az apró hibákat is a szemük körül. Épp ezért előnyös a sötétebb korrektor, illetve a krémesebb alapozó és szemhéjpúder alkalmazása is. A sötét (fekete) szemtus használatát mindenképp kerüld!  

Sminkelj a szemüvegkereted szerint! -Épp úgy, mint a rövid-, vagy távollátás, a szemüvegkeret is erősen meghatározza, az arcod mely árnyalatokat "bírja el". Ha szemüveged kerete színes, csak óvatosan sminkeld magad, bánj finoman a színekkel! 

Forrás:katikozmetika.hu

Bonyolult, egyedi szemek:

Színes, szivárványos szem.

 

Páva mintás szem.

Cukorkás smink. Bohókás, de mégis egyedi.

(Hozzá illő rúzs- )

Látványos smink. Egy kevés kis arany szín, és sok vörös.

smink, nyári smink színei, sminktippek

 

Csajos_Csajok oldalmenü!Puxx
Naptár
Szavazás
Szted mék stílus hasonlít hozzás?
Barbie.girl=)
gót
cuki,bohókás
nincs stílusom
egyedi stílusom van